Измамниците нямат скрупули. Тях не ги интересува с какво могат да припечелят, дори да става дума за измама за кръв и човешки животи. Нова схема в Пловдив ядоса потребителите в мрежата, пише GlasNews.bg.

"Здравейте, възрастен господин около 70, обикаля фирмите в Пловдив с призив за 3 бележки, за съпругата, му която е в болница във Варна (Сити клиник). Веднага бях готова, да отидем да даря кръв, както и да намеря още двама кръводарители.

В този момент господина,  каза, че трябвало 450лв. да се заплатят на доктора,  който вече бил платил кръвта вместо него. Поисках имена на пациента и отделение, за да звънна да проверя, каква е ситуацията, при което той си взе щайгата с праскови, които донесе уж като подарък и тръгна по другите фирми наоколо. Пазете се от такива измамници!", разказва Владимира К.

Най-лошото при подобни схеми е, че подкопават доверието в хората, които наистина имат нужда от помощ. Това може да доведе до затрудняване на събиране на кръв за крайно нуждаещи се.

"Докъде стигнахме, колко жалко. И отделно от Пловдив не може да се транспортира или прехвърля кръв към Варна, а само в региона. Центровете са разделени по региони, които даже не са на принципа на области, а на някакъв друг. От опит знам, понеже искахме от София за Варна да изпратят дарена кръв, но тогава разбрах, че това е невъзможно.", възмущава се Тодорка С.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук