Издирваният с червена бюлетина от Интерпол Ангел Христов - Геле, популярен като единия от Братя Галеви, не само е издъхнал в имението си в село Ресилово, но е имал и напълно валидна лична карта, съобщава „Телеграф“. С този документ, придружен от смъртен акт, е било допуснато погребението на Геле в Дупница.

Разбра се с кого е бил Ангел Христов преди да издъхне от инфаркт

Не е ясно как Геле е имал лична карта, тъй като той е в неизвестност от 2012 година и дори документът му да е бил подновен същата година, то през 2023 години вече би следвало да е с изтекъл срок.

Мястото му за вечен покой е отредено досам стените на църквата „Свети Никола“ в Дупница, тъй като издирваният бизнесмен приживе е бил един от големите дарители на храма. По непотвърдена информация Геле е издъхнал в малките часове на 3 юни - Черешова задушница.

Последните му минути са били заедно с жена му Радмила. Буквално е издъхнал в ръцете й. По неофициална информация 54-годишният Христов е страдал от белодробна емболия и е починал от инфаркт.

Планирано

Радмила се е обадила на близък на семейството, който работи в полицията в Дупница. След това от полицията са извикали трупна линейка от ЦСМП-Кюстендил.

„При нас нямаме записана линейка вечерта, никой не ни е известявал“, обясниха от ФСМП-Сапарева баня, в чийто район попада село Ресилово. Мистерията се заплита още повече, тъй като се оказа, че служител на община Дупница е издал смъртен акт в 8 часа сутринта на 4 юни. На базата на този смъртен акт, придружен с лична карта на Ангел Христов, тялото му е било взето от местна погребална агенция.

Погребението е планирано да бъде тайно. Предвидено е опело от 13.30 часа в църквата „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ в центъра на Дупница, което е трябвало да бъде отслужено лично от наместника на Дупнишката духовна околия отец Георги Паликарски.

Той се слави като голям приятел на Братя Галеви, а самите те от години е известно, че са най-големите дарители на тази църква. Причината да се чака до 13.30 часа за опелото беше, че в неделя църквата отбелязваше Петдесетница и отецът бе зает със служба до 12 часа.

Той обясни, че е разбрал за смъртта на Христов от семейството му малко след 22:00 часа в събота, когато те са му се обадили, за да организират погребението. Определи покойника като „добър човек“ и отбеляза, че не знае къде е бил, но винаги му изпращал поздрави.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук