14-годишният Ивайло е ученикът, който тази сутрин е полетял от 14-ия етаж на блок 67 в столичния квартал "Дружба 1", съобщава TrafficNews. Седмокласникът учи в близкото училище, където е трябвало да отиде и днес.


Тялото му е намерено от минувачи, които минавали по пътеката до блока около 7 часа. 

Родителите му са тръгнали рано на работа и той вероятно е бил сам в апартамента, когато се е разиграла трагедията.  Засега основната версия е самоубийство, но причините не са ясни. 

Тийнейджърът тренирал бадминтон и имал доста приятели в квартала. С нищо обаче не е показвал, че изживява някаква лична драма.

"Видяхме се 2-3 дни преди да започне училището. Държа се напълно нормално, дори се шегуваше, всичко му беше наред", разказаха приятели на момчето, които живеят в съседни блокове.

Според тях то казвало, че си има приятелка, за която често споменавал, но не те не са я виждали.   

"Дъщеря ми и Ивайло са съученици, заедно с още едно дете от входа. Сутринта като са отивали за училище са видяли трупа на момчето. Сега дъщеря ми плаче постоянно и е в шок", разказа една от съседките.

 "Не познаваме добре семейството му, защото те се нанесоха преди няколко години във входа. На "здравей и здрасти сме", нормални хора, нищо необичайно", добавиха други съседи.

Един от тях обясни, че бил чул версия как Ивайло се опитвал да се катери през терасата на апартамента и така паднал.  

Жилището а 14-ия етаж тази вечер беше заключено, а за родителите на Ивайло се знае само, че това е втори брак и за двамата. Загиналото момче има и по-голямо сестра, разказаха още хората от същия вход.

В "Дружба 1" помнят трагедия отпреди две години, когато седмокласник се хвърли от балкона в блок 29 заради несподелена любов. Подобна версия не е изключена и за драмата с Ивайло, според разследващите.