Новото име на Стоянка вече е Стоманка! След като на 95 години играе на сцената и не се спира пред нищо, дори болести, трошене на крайници и всякакви други контузии не могат да спрат неуморимата актриса, пише столичен ежедневник.
Както БЛИЦ съобщи, легендата на българския театър Стоянка Мутафова е претърпяла инцидент, заради който е била приета за лечение и след това изписана от столична болница.

 "Добре съм, но изплаших близките! Нищо ми няма. Докторите казаха да почивам, но не знам дали ще ги слушам". 

Така Стоянка Мутафова мина през поредното си премеждие. В понеделник вечерта на 95- годишната актриса леко й се завива свят и се подхлъзва. Пада в коридора, но е в съзнание и според нея няма нищо счупено. Движи си ръцете и краката без болка, навяхване също не усеща.

През това време Муки, дъщеря й, се притеснила от случващото се и вика спешната помощ на болница "Токуда". Докторите се отзоват и правят пълни изследвания на актрисата. "Не само рентген, но и кръв, урина, всичко й направиха. Засега показателите са в нормата.

Слава на Бога, всичко с майка ми е наред, но трябва да си почива повече", обясни Мария Грубешлиева - Муки състоянието, в което се намира Стоянка-Стоманка. През цялото време с двете жени била и актрисата.

Двете играят в две постановки и са добри приятелки. "Стоянка не е била хоспитализирана, само я изследваха. Състоянието й е добро, но трябва да почива и да не се преуморява с нищо. Двете с Муки ще се погрижим всичко да й е наред", сподели Ирен.

Тя обясни още, че Стоянка Мутафова засега няма да отмени нито едно от представленията, в които участва.