Специализираната прокуратура повдигна обвинение на 6 лица за участие в организирана престъпна група за принудително събиране на кредитни задължения. Групата е действала на територията на София от април 2021 г. 

Те принуждавали чрез заплахи за убийство, побои и психически тормоз длъжници на кредитна компания да внасят забавени вноски по сключени договори за заеми. 

Мощна спецакция в София! Спипаха страшна банда заедно с тартора ѝ СНИМКИ

Петима от участниците са задържани на 18 май. При извършени 13 претърсвания и обиски на помещения и лица са намерени и иззети документи и други доказателства за престъпната им дейност. 

Ръководителят на групата е работел като служител в кредитната институция и лично организирал престъпното сдружение. Двама от участниците са осъждани, единият от които многократно, включително за отвличане.

До момента са установени и разпитани пред съдия шестима пострадали. Очаква се в хода на разследването броят им да се увеличи.

Петима от обвинените са задържани за 72 часа. В Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях.