Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 60-годишния П. Б., привлечен като обвиняем за това, че на 12.06.2021 г., в с. Могилино, обл. Русе, умишлено умъртвил С. Б., като убийството е извършено в условията на домашно насилие.

Обвиняемият и защитникът му поискаха по-лека мярка за неотклонение предвид наличието на постоянен адрес, фактът, че П. Б. не се е укривал, както и влошеното му здравословно състояние.

Съдът счете, че събраните многобройни гласни, писмени и веществени доказателства обосновават в достатъчна степен авторството и естеството на вмененото на обвиняемия престъпно деяние.

Освен това е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на П. Б., ако не бъде задържан. Това произтича от съчетанието на: от една страна непротиворечивите данни по делото за склонност на обвиняемия към агресия, особено след употреба на алкохол, а от друга, евентуално грозящото го изключително тежко наказание, вкл. най-тежкото предвидено в Р. България - доживотен затвор без замяна.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на П. Б., може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ