Риболовният канал край каменското село Ливада се е превърнал в гробище на умряла риба. Мястото е изключително популярно сред любителите на езерния и речен риболов, но през последните дни е в окаяно състояние, заради немърливостта на рибарите, които го ползват, съобщава "Флагман".


„Колеги, така изглежда Ливада в момента! Питам това нормално ли е според вас? Умряла риба навсякъде!”, коментира в социалните мрежи загрижен младеж, който днес е станал свидетел на потресаващата гледка около канала.Според други запалени риболовци повечето от „колегите” им, които са причина за ужаса край водоема са без рибарски билети. Изхвърлянето на риба на сушата пък е изключително опасно за здравето на хората и може да причини зарази.

Някои от рибарите коментираха, че край бургаското село Константиново, където рибарите на Бургас също обичат да прекарват свободното си време, ситуацията е много сходна. 

„Ловят каквото им падне и изобщо не се съобразяват със сезона. Малки или големи риби - изобщо даже не ги подбират. Преди броени дни един от „колегите” беше хванал една съвсем дребна таранка – очевидно млада, тежаща не повече от 20-30 грама. Казах му да я пусне, че след няколко месеца ще порасне и че ще бъде по-добре за езерото и за него самия. Той лаконично ме попита „Ами котката ми какво ще яде?!”. Затова сме на този хал. Все гледаме на нас да ни е добре, а за другите не ни е грижа!”, гневят се потребители на социалните мрежи, които са потресени от случващото се край бургаските водоеми.