Само един ученик е регистриран с Covid-19 в област Сливен, но той не е присъствал на откриването на учебната година и учебните занятия, информираха от Областния кризисен щаб, цитирайки информация на РЗИ.

Ученикът е от Нова Загора. Карантинирани са още пет деца и ученици, заради контакти със заразени близки.

От днес в Сливен са карантинирани 36 деца от двете групи, посещаващи филиала на детска градина „Синчец“, заради установените през седмицата
заразени с коронавирус  четирима преподаватели, съобщават още от Областния кризисен щаб.

Последният положителен за Covid-19 учител от детското заведение бе установен вчера в късния следобед. Изследван е целият персонал, очакват се резултатите.

Извършена е пълна дезинфекция на сградата на заведението и тази сутрин е започнал приема на останалите деца от другите две групи, които не са имали контакт със заразените учители.

Към момента активните случаи на Covid-19 в Сливенска област са 41, като 24 в община Сливен, 12 в община Котел, 4 в община Нова Загора и 1 в община Твърдица. Под домашна карантина са 92-ма жители на областта.

Два класа от Хасково и Шумен са под карантина заради положителни случаи на COVID-19.

Ученик от 6 клас в ОУ "Любен Каравелов" в Хасково е с COVID-19.  Момчето днес не е било на училище, тъй като баща му вчера е дал положителен тест.

Днес пробата на детето и на майката също са положителни.

Предстои целият клас, в който учат 22 деца, да бъде карантиниран за 14 дни. От РЗИ вече изготвят предписанията, които тази вечер ще бъдат връчени на родителите.

От понеделник класът преминава на обучение в електронна среда. Предстои дезинфекция на училището. Вероятно една от учителките, която е била в най- продължителен контакт с учениците от класа, също ще бъде карантинирана.

Клас от шуменско училище също е под карантина заради положителен за COVID-19 тест на учител. Преподавателят на четвъртокласниците се е тествал след 15 септември и след като е дал положителна проба, от ръководството на училището са уведомили РЗИ-Шумен, а класът е поставен под карантина.

Засега децата нямат признаци на заболяване.