Официално: Хапването на шоколад през зимата е полезно
Освен това шоколадът повишава настроението и има дори противовъзпалителни свойства.
Но любителите на шоколада ще се радват да чуят, че според ново проучване, публикувано в списание Food Chemistry, храни, богати на какао, включително какаово масло, какао на зърна, какао на прах, са неизвестен преди това източник на витамин D2.
Формата на женското дупе разкрива неподозирани неща! (СНИМКИ 18+)
Получавате ли достатъчно витамин D?
Основният източник на витамин D идва от слънчевата светлина директно върху кожата. През зимата обаче е трудно да си набавим от него, а тъй като той е основен градивен елемент за растежа и развитието, дефицитът му може да доведе до сериозни последици за здравето.
Изследователи обаче откриват, че шоколадът съдържа значителни количества витамин D2.
Красавица отиде да си смали носа, но после се случи нещо, което съкруши цялото й семейство!
Ползи от витамин D
Човешкото тяло трябва да получава ежедневно витамин D за силни кости, а наред с това той е важен за превенция срещу рака, сърдечните заболявания, автоимунните заболявания и инфекциите.
Според резултатите от изследването, какаовото масло и тъмният шоколад съдържат най-високите количества слънчев витамин, последвани от млечен шоколад, а най-малко има в белия шоколад.
Този плод гори излишните килограми светкавично!
Силата на шоколада
Но преди да смените броколите си за барче „Марс“, не забравяйте, че умереността е ключова. Защото ще трябва да изядете доста голямо количество шоколад, за да покриете изискванията за витамин D2, а това би било изключително нездравословно поради високото му съдържание на захар и мазнини.
За да сте сигурни, че получавате оптималното количество, трябва да приемате ежедневно добавка, съдържаща 10 мкг витамин D, а шоколадът е само вкусната алтернатива. Наред с това хапвайте спанак, сьомга, гъби, портокали, сирене.
Последвайте ни
0 Коментара: