Къща за гости в курорта Семково изгоря при пожар в събота. Дървената постройка, която е собственост на Бинко Кутев, е изпепелена напълно, засегната е и съседната постройка, която се ползва като механа, предава струма.бг.

Сигналът за пожара е подаден около 14:25 в събота. Въпреки бързата реакция на огнеборците от Разлог и колегите им от доброволческото формирование в Белица до пристигането им къщата е била обхваната в пламъци цялата. Разстоянието от Белица до Семково се изминава за около 30 минути. 


Пожарникарите се отзовали на място възможно най-бързо и успели да спасят поне механата, която е в непосредствена близост до другата постройка.

Причината за пожара и стойността на нанесените щети е в процес на установяване. По информация на медията ни къщата е била наета от група младежи, но на този етап няма информация дали към момента на пожара те са били в обекта и дали са проявили небрежност при престоя си там и това да е довело до възникването на пожара.

Потърпевшото семейство Кутеви са собственици на имота от няколко години. Те го превърнали в привлекателно и предпочитано място за отдих и почивка.

За Бинко Кутев местни споделиха, че изключително много обича Семково. Там той е изградил първото в курорта частно заведение за хранене. През годините е хвърлил много енергия и сили Семково да се развие като курорт и да върне блясъка си от преди 30 години.