Подпалвач изпепели 8 таксиметрови автомобила в пловдивското село Ягодово. Полицията е арестувала 27-годишен от Крислово за умишления палеж. 

Малко след полунощ на 24 март на тел. 112 е получен сигнал за пожар в село Ягодово. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция, но въпреки бързата намеса на огнеборците напълно са изгорели 6 коли с различни марки, а по други два - бус и лека кола, щетите са частични.

Първо в Установено, че автомобилите са собственост на 43-годишен асеновградчанин, който от години предлага на пазара таксиметрови услуги. Ковид кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила, останали да работят едва десетина. Неизползваните жълти коли били паркирани пред сервиз на улица "Васил Левски" и се виждат покрай пътя още при влизане в село Ягодово.

Първо в

Вследствие на комплекс от оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално- следствени действия, криминалисти влезли в дирите на извършителя. Само след часове в ареста е задържан 27-годишен жител на село Крислово, който е извършил палежа. Мъжът няма криминални регистрации.

Пред разследващите е признал механизма, по който е извършил подпалването на колите - използвал запалителна течност- смес от дизелово гориво и бензин, с които разполагал. Залял един от таксиметровите автомобили, а след като обхванал напълно превозното средство, огънят се прехвърлил и върху останалите, паркирани в близост едно до друго, за да не заемат много място край пътя.

Разследващите продължават работа по версиите за палежа и конкретния мотив за деянието, в хода на започнато досъдебно производство, водено под надзора на Окръжната прокуратура.

Собственикът на изгорелите таксита посочва, че щетите му възлизат на близо 70 хиляди лева. Назначената стоково- оценъчна експертиза ще определи точния им размер.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ