Комисията ме уби, без изобщо аз да съм мъртъв. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия д-р Радислав Наков, който обяви във Фейсбук, че е бил дискриминиран в конкурс за асистенти в Медицинския университет в София, защото има онкологично заболяване.

БЛИЦ припомня, че вчера той показа написано от него в писмо, в което обяснява, че е дискриминиран, защото е пациент. Младият мъж е кандидатствал за асистент, но по-думите му умишлено не е допуснат до следващ етап в конкурса.

"Изпитът се проведе на 31 октомври и имаше явни моменти, които показваха дискриминация, че онкоболни нямат място като лекари, а трябва да бъдат пациенти. Дискмриминационните думи са изречени от проф. Владимиров, който е шеф на комисията", заяви д-р Наков.

Нови детайли за скандала с младия онкоболен лекар, погребан от комисия още преди болестта да го е убила ВИДЕО

"Казаното от комисията, че резултатите ми не са добри, е съмнително, тъй като лесно може да се проверят академичните ми резултати, които са отлични и много добри. Не е логично такъв студент, който от шест години е в клиниката, да не се представи добре на изпит", каза младият лекар.

"Отношенията в академичните страни са йерархично изострени. Не мога да кажа, че съм имал открит конфликт с някой от моите колеги или с нещо съм му навредил, даже обратното – с научни разработки съм славил името на Медицинския университет в София и Клиниката по гастроентерология", каза той.

"Винаги мечтата ми е била да преподавам на студенти и съм се опитвал да се реализирам в тази посока. В момента ми се пречи да правя това", посочи д-р Радислав Наков.

"Заболяването ми се яви като гръм от ясно небе юни месец. Лечението ми върви добре и имам всички шансове за успех, каза още д-р Наков.

Д-р Наков е допуснат до конкурса, заяви проф. Иван Митов, декан на Медицинския факултет в Медицинския университет.

Не мога да си представя, че има дискриминация по този пункт. Не само д-р Наков е оценен с под 4,5, а и друг негов колега. Д-р Наков не е подал никаква жалба, за да можем да реагираме. Нека да реагира във факултета, а не само пред медиите, посочи още проф. Митов.