Събраните в момента около 1000 души на протеста в „триъгълника на властта“, се държат  сравнително спокойно и освен да надуват вувузели, не създават напрежение. Тъй като обаче прогнозите на „Отровното трио“ – Бабикян, Минеков и Хаджигенов за участие на „десетки хиляди“ хора в митинга не се сбъднаха - от което очевидно са недоволни, както президентът Радев, така и олигархичното задкулисие, силоваците на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов решиха с провокации да се опитат да предизвикат ответна реакция от полицията.

Подобно поведение отговаря и на желанията на обвиняемите олигарси Васил Божков и Цветан Василев за насилие, а на мутрите от „Възраждане“ очевидно се възлагат надеждите днешния протест да бъде умишлено окървавен.

Проводниците на руски хибридни интереси от партия „Възраждане“ на няколко пъти пробваха организирано да преминат кордона от полицаи, както и да обърнат  полицейските бусове. Личи си, че здравите татуирани и гологлави момчета с вид на мутри, облечени с черните тениски на партията на Копейкин, са  предварително подготвени за подобен сценарий, защото са оборудвани със специални противогази и защитни очила.

Полицията обаче не се поддава на натиска и силоваците на „Възраждане“ бяха отблъснати. 


Копейкин надъхва мутрите си за саморазправа с полицията 


Хората на Костадин Костадинов са оборудвани със специални очила и противогази 


Минчо Спасов, сподвижникът на Татяна Дончева, е рамо до рамо с Копейкин


Разкривените физиономии на феновете на Копейкин ясно показват, че целта им е провокиране на насилие