Хасковският окръжен съд се поризнесе по делото на бившата шефка на ДВСК в Свиленград, Таня Панайотова, която през февруари тази година бе заловена от ченгетата с подкуп от 500 лева. Съдът я призна за виновна в това, че като шеф на ДВСК е взела рушвет от 500 лева от заведение в града на което е бил съставен акт за нарушения и й наложи тригодишна условна присъда.
Таня Панайотова е използвала шофьора си Христо Трендафилов за посредник на незаконната сделка, за което той получи едногодишна условна присъда. За да потулят съставения вече акт на собствениците на магазина тандемът от ДВСК ги излъгал, че глобата е до 5000 лева и, че срещу 500 лева, те ще унищожат акта.
Управителят на магазина обаче решил да се обади в полицията за изнудването и ченгетата подготвили операцията за залавянето на изнудвачите. Те били сгащени в момент когато вземали парите. Шофьорът Трендафилов успял да се оттърве от банкнотите като ги пъхнал в джоба на едно от поемните лица. Банкнотите обаче били вече обработени и ръцете му светнали от специалното използвано за такива цели вещество.
Прокурорът по делото Дарина Славова поиска две години ефективна присъда за Панайотова, но съдът постанови условна присъда.
Тодорка Николова, БЛИЦ