Работи се по няколко версии за причината за двойното убийство край Шумен. Една от тях е грабеж. Това съобщиха от полицията за Нова тв.

Както БЛИЦ съобщи, жертвите са мъж и жена, съпрузи, съответно на 75 и 68 години.

Престъплението е станало във вилната зона под манастира. Става ясно, че е получена информация за разбита врата на вилата. Заключването и затварянето е малко странно и не е по обичайния начин.  

Телата на починалите са открити от техни близки. 

Знае се само, че убийството е извършено с хладно оръжие.

„На този етап все още е твърде рано, за да изнасяме информация през медиите по какъв начин са убити, дайте ни малко време”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

Яснота за причината, довела до тежкото престъпление, няма.

„На този етап няма такава информация и тепърва предстои да се изясни дали е извършена кражба, грабеж и съответно придружен с убийство. Доколкото има посегателства срещу собствеността на гражданите точно в този район. Предстои да изясним”, категорична е Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

За двойното убийство във вилната съседите разбраха от полицейското присъствие. „Баба и дядо живееше там. Комшии сме – аз съм тука горе. Отдавна, аз като минавам виждам ги тука”, посочва съсед. „Те са възрастни хора там. Знам, че са възрастни. Полицията не дава на никого да приближи – заградиха там”.

А първоначалният оглед е продължил до късно през нощта. „Разпитват се свидетели. Предстоят съответно оперативно-издирвателни работи. Засега нямаме заподозряно лице”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

След аутопсия трябва да се разбере и кога е била убита възрастната двойка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!