Бензиностанцията е изцяло в изправно състояние. Нашите колонки се проверяват редовно от нашите служители и държавните органи. На записите си вижда, че проблемът е от неизправната газова бутилка на колата, която най-вероятно е била манипулирана. Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналата.

Това каза пред bTV Димитър Димитров, представител на фирмата собственик на бензиностанцията, на която в събота вечерта избухна газова бутилка и загина жена. 

От ДАИ-Добрич също коментираха случая.

"Автомобилът притежава всички документи, за да извършва таксиметрови курсове и е редовен в това отношение. Последна техническа проверка на автомобила е направена преди месец и нещо и е установено, че тогава е нямало газова бутилка. Тя е поставена впоследствие. Ако поставянето на газовата бутилка не отразена правилно, собственикът на автомобила си носи отговорността", разкриха от ДАИ.

Припомняме, че вчера избухна газова бутилка на автомобил по време на зареждане. Пострадаха шофьорката на таксиметровия автомобил и майка й. Те са били откарани в болницата, където по-възрастната жена, която е около 60-годишна, е починала.