"Изгубих апетита си и нямам никакво желание да приемам храна. Освен това устата ми е много суха", това заяви актьорът Николай Николаев (Бате Николай) от болничната си стая в "Пирогов", цитиран от в. България днес. Той беше настанен в столичното лечебно заведение в понеделник следобед, след като се почувства много зле здравословно.

Първоначално Бате Николай изрази опасения, че е получил някакво усложнение от грипа, но лекарите са му назначили изследвания за редица заболявания.

"Докторите са набелязали редица болести и с изследванията ще изключват варианти. Има голяма опасност да съм се разболял от туберкулоза с тази сухота и липса на апетит... Но не е окончателна диагноза. Чакам резултатите от изследванията, за да мога и аз да разбера какво се случва с мен", разказа Николаев.

Актьорът отново звучеше много отпаднал и трудно говореше. Въпреки това той призна, че в понеделник му е било много по-зле, докато вчера е започнал да се чувства по-добре.

"Да, има подобряване. Много добре се грижат за мен в "Пирогов". Лежа тук в стаята и чакам резултатите", добави обичаното от народа популярно лице от телевизионния екран.

Въпреки поредното тежко изпитание в живота си, и то само в рамките на няколко месеца, Бате Николай е оптимист.

"Ще се оправя! Ще оздравея! Няма да се дам на болестите. Така е по-добре - да съм оптимист и да мисля положително. Усещам добротата на хората и това, че се вълнуват за състоянието ми. Това ми дава сили", допълни Бате Николай.

Оптимизмът на актьора е реално за аплодисменти, тъй като през последните месеци на главата му се струпаха редица неприятни моменти. Нападението от престъпник в софийското село Вакарел, обидно малка присъда на нападателя му и атака от агресивно куче белязаха живота на артиста за много кратък период от време. Въпреки това той засега не се предава и призна, че ще продължава да се наслаждава на живота.