Новороденият Йоан, чиято майка издъхна във вторник, 10 дни след раждането му, ще бъде изписан в четвъртък, пише struma.com.

Малчуганът, който въпреки тежко болната си майка, се роди жив и здрав, тежи 3 200 гр., е в добро здравословно състояние. Преди изписването си Йоан ще бъде консултиран със специалисти, за да са убедени лекарите, че момченцето си тръгва напълно здраво.

Припомняме, че 26-годишната майка на детето постъпи в болницата на 28 юни в Благоевград с тежка бъбречна инфекция, с висока температура. За да се облекчи състоянието и лекарите в местната болница предприели секцио, тъй като имало и наченки на родова дейност.

Веднага след раждането жената е настанена в реанимация, където е интубирана, поддържана със скъпи животоспасяващи лекарства, но инфекцията била неуправляема и за 10 дни увредила всички органи.

Причината за смъртта й не е раждането, категорични са лекарите, а шефът на болницата д-р Огнян Митев уточни, че и бременността на жената не е контролирана редовно.

Това е второ дете за родилката, семейството има още едно момченце.

Случаят разтърси обществеността в областния център и региона, направиха се опити да се търси вина в лекарите, но близките на жената са категорични, че в местната болница е направено всичко възможно за спасяване на родилката, която е имала оплаквания, но най-вероятно е потърсила късно лекарска помощ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук