Търговският център Serdika Center излезе с официално становище във връзка със задействана пожаро-известителна система.

Припомняме, че както БЛИЦ писа малко след 14:00 ч. се задействат аварийните датчици в мола и хилядите посетители са принудени да напуснат сградата за около 10 минути.


Ето какво се казва в него:

Днес, 07.08.2019 г., около 13:30, в един от обектите на Serdika Center, е задействан пожаро-известителен датчик, който е свързан с централната система в търговския център.

Противопожарните системи на сградата са сработили съгласно заложен противопожарен сценарий, според който са се спуснали противодимните завеси и е активирано съобщение за евакуация.

Две минути по-късно, след повторна проверка на системата и оглед на място от страна на охраната, е преустановен сигнала за евакуация и всички противопожарни инсталации са възстановени в режим на готовност.

По уповестителната уредба е съобщено, че тревогата не е реална.

Причината за задействането е запрашаване на датчик в обект, в който се извършват ремонтни дейности. На място е имало и екип на полицията, откъдето са потвърдили случая.

Системата за пожаро-известяване е част от множеството аварийни инсталации в Serdika Center, които са програмирани да известяват и помагат при евентуална опасност.

Прецизността на технологията за мигновено известяване и бързата реакция на охранителния екип и полицията са помогнали за бързото изясняване на обстоятелствата.

Бихме искали да уверим нашите посетители, че могат да се чувстват спокойни и в безопасност в Serdika Center. Сигурността на всички гости, служители и наематели е от първостепенна важност за Serdika Center.