Лято е! Да, ама не. Погледнете бързо календара. Средата на април е.

В неделя ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над планинските и източните райони временно облачността ще се увеличи, но това няма да се отрази на температурите. Минималните температури ще са между 9° и 14°, в София – около 8°.

Ще духа слаб западен вятър, който вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°, по Черноморието 20°-24°, в София – около 26°.

Атмосферното налягане ще продължи бавно да се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 18°, на 2000 m - около 10°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 20° и 24°.  Определено си става за плаж. Температурата на морската вода е около 15°, раничко е да се топнем, но има и ентусиасти.

Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 46 мин. и залязва в 20 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 22 мин. Луната в София залязва в 2 ч. и 9 мин. и изгрява в 10 ч. и 30 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук