Авария остави на минусови температури и без топла вода части от София. Засегнати са кварталите „Белите брези“, „Стрелбище“, „Красно село“, „Гоце Делчев“ и части от „Борово“ и „Мотописта“.

Малко по-късно на студено останаха „Лозенец“ и центъра, но там аварията беше отстранена през нощта. „Имаме около 2-3 часа заваръчни дейности, запълване, проба и възстановяване на топлоподаването“, заяви инж. Боян Паунов от „Топлофикация София“.

„На финала сме на заваръчните дейности. Самите тръбопроводи са положени в канала, в трасето, така че имаме още около два часа заваръчни дейности. Следва запълване, проба и възстановяване на топлоподаването. В ранния следобед, надявам се, ще бъде възстановено топлоподаването на засегнатите квартали“, каза още Паунов.

В София има около 2000 км тръби, в ранния следобед ще бъде възстановено топлоподаването на засегнатите квартали. Тръбите са над 30-годишни, не са чак толкова стари, това е рискът на едно експлотационно предприятие. Ремонт се прави, когато се появи аварийна ситуация.