Големият български актьор, легенда на родния театър, Любомир Добрев е починал на 82-годишна възраст, съобщиха негови близки. Добрев има над 120 незабравими роли и бе определян за „българския Чарли Чаплин“, пише "Флагман".

Той е роден през 1937 година в Бургас, завършва средното си образование в Мъжката гимназия в родния си град, а след това и ВИТИЗ през 1962 година, в класа на проф. Филип Филипов.Любомир Добрев е вторият голям актьор от това поколение, който ни напуска само за седмица. Преди няколко дни България се сбогува и с Вълчо Камарашев.

Любомир Добрев започва кариерата си в театъра във Видин, а първата му роля е паметна – Доктора в пиесата „Службогонци“ от Иван Вазов. След това играе в театрите в Габрово, в Русе, в София, в Пловдив.

През 1972 година стъпва на сцената драматичен театър „Адриана Будевска" в Бургас, където остава 28 години. Последната му роля беше в спектакъла „Бог“ на Уди Алан в края на миналия век, припомнят запознати.

След пенсионирането си Любомир Добрев се зае с тежката задача да прокара пътя на големите столични театри към Бургас. В кожата на импресарио той се справя великолепно и дълги години няколко поколения бургазлии имаха възможност да гледат на живо най-значимите постановки в България.