Делото срещу серийния изнасилвач Илиян Иванов бе отложено от Плевенския окръжен съд тази сутрин. 38-годишният мъж беше задържан в началото на месец юли за изнасилване на 13-годишно момиче отпреди пет години. По време на следствието той призна за още девет изнасилвания, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Според наблюдаващия случая прокурор Иска Ганева днес съдът е отложил делото въз основа на формално основание. Обвиняемият Илиян Иванов е заявил пред съдийския състав, че не е получил препис от обвинителния акт.
Прокурор Ганева е уточнила още, че днес ще изготви постановление за привеждане на обвиняемия в Плевенския затвор, където той ще чака разглеждането на делото. Следващото съдебно заседание е насрочено за 9 януари от 9.30 часа.
38-годишният Илиян Митков Иванов беше задържан от криминалистите по време на оперативно-издирвателни мероприятия за изнасилване на 13-годишно момиче през 2003 г. След задържането си изнасилвачът призна за още 9 случая, извършени в периода 2003-2006 г., два от които в София.
Най-тежкото наказание, което предвижда законът за този вид престъпления, е между 15 и 20 години лишаване от свобода. Георги Стоянов, БЛИЦ