Апелативен съд-Пловдив остави в ареста 26-годишния шофьор Любомир Трайков. Решението на магистратите бе посрещнато с овации и викове „Браво” от приятелите на загиналата Виолета, които бяха дошли в съда да протестират. Апелативните магистрати отмениха решението на окръжните си колеги с довода, че Любомир Трайков има 12 нарушения на пътя, 5 от които са за превишена скорост, че в нощта на катастрофата е шофирал пиян и със скорост около 94 км в час. "Това е почти двойно от разрешените 50 км в час", обясни държавното обвинение.
Като утежняващо обстоятелство прокурорът посочи, че освен двете жертви Атанас Ламджиев и Виолета, в събота е починала и 23-годишната Полина Караиванова. Има опасност Трайков да се укрие или да извърши друго престъпление. Въпреки че вече му е отнета книжката, ако той е на свобода, може да шофира отново, изтъкна прокурорът.

Пред съда двамата адвокати на младежа изтъкнаха чистото му съдебно минало, това, че по негова инициатива 6 негови близки и приятели са дарили кръв на Полина, това, че е студент, че работи и че има постоянен адрес. 

По време на пледоариите стана ясно, че колата на Атанас Ламджиев е правила ляв завой и е отнела предимството на колата на Любомир Трайков.

В последната си дума Любомир каза: „Нямам намерение да се укривам или да извърша друго престъпление. Моля да ме оставите под парична гаранция. Много съжалявам за станалото и съм готов да си понеса последствията". 

Апелативните съдии решиха, че Любомир е извършил високо обществено опасно престъпление и затова го оставиха в ареста.
По време на мярката за неотклонение и навън пред съдебна зала приятелите на Полина плачеха, някои от тях се развикаха: „Няма държава и няма закони. Не може да си убил 3-ма души и да искаш да си на свобода. Какво да кажем на дъщерята на Виолета, която всеки ден пита къде е майка ѝ".
 
Млад мъж, който е отишъл на мястото на катастрофата, заяви, че ударът е бил толкова силен, че колата на Трайков е изхвърчала на 60 метра.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА КАТАСТРОФАТА С ЛЮБОМИР ТРАЙКОВ В ПЛОВДИВ!