Екипи от дирекциите на Министерството на извънредните ситуации ликвидират последици от бурята през почивните дни. Днес столичните спасители реагираха на 16 нови сигнала за прекършени дървета, за паднали ламарини и билбордове и за опасно надвиснали ледени висулки, съобщиха от ведомството.
На булевард „Цар Борис III” №126 в столицата  две дървета са засегнали покрива на промишлена постройка, вековен бор се е прекършил на две и част от него е паднал върху покрива на частен дом в квартал Симеоново. Спасителите премахват паднали дървета в централната част на София, в районите Слатина, Младост, Люлин, Изгрев, Бояна, Красно село и Илинден. Огромни ледени висулки са се образували на моста „Чавдар” и на някои сгради на бул. „Брюксел”. В Кърджали спасителите от областната дирекция на МИС отводниха асансьорна шахта в МБАЛ „Атанас Наковски”. Аварийни групи работят по възстановяването на тока в село Преколица - махалите Варошанска и Чергарска.
В засегнатите от снеговалежа и бурния вятър райони, обстановката постепенно се нормализира. Осигурен е достъп до всички населени места. Няма селища без телефонни връзки и с прекъснато водоподаване.
Областните дирекции на МИС следят обстановката и поддържат постоянна денонощна готовност за реагиране. /БЛИЦ