Кръстовището на Ректората отново е блокирано от протестиращите срещу правителството и главния прокурор. Протестиращите са опънали една тента и две палатки. 

БЛИЦ припомня, че в 34-тия протестен ден към сградата на Министерския съвет (МС) полетяха домати, яйца и зелени бонбони, а начело на атаката бе адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

Протестът преминава под наслова "Пл. Независимост е нашата Шипка".

Организаторите на протеста от "Отровното трио" обявиха, че няма да прекратят гражданското неподчинение, а напротив - ще насърчават всички негови прояви. На импровизиран митинг по-рано днес те съобщиха още, че  са свършили парите. Организирането на протестите си имало разходи и затова са открили сметка на името на адвокат Николай Хаджигенов. 
 
За задълбочаване на гражданското неподчинение и по-категорични протестни действия след изявлението на „отровно трио“ се обявиха протестиращите в палатковия лагер на Орлов мост. Според тях радикализацията на протестните действия е необходима, защото управляващите отказват да ги чуят, но при запазване на обществения мир.

Блокади на институциите вероятно ще започнат още утре, като първата точка ще бъде Съдебната палата.

БЛИЦ припомня, че вчера сутринта блокадата на кръстовището на СУ бе вдигната, но днес тя е възстановена. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!