Служителката на Министерството на външните работи Лила Георгиева, която преди година стана широко известна с публикувани в Интернет еротични снимки, кандидатства за поста консул на страната ни в Бразилия.
Младата дама беше пуснала горещата си фотосесия на сайта lilaangel.com. Тогава тя беше наказана с  “отлагане на повишението в ранг до една година”. 

"Не виждам сериозен повод да обсъждаме дадения случай. Въпросната служителка е била наказана, наказанието й е приключило. Тя продължава да бъде държавен служител и дипломат. Обръщам внимание, че по нашите правилници нямаме наказание да не се отива ма задгранична работа", коментира говорителят на МВнР Драговест Горанов. 
"Когато се обсъжда кандидатурата, се взимат предвид наказания, добри или лоши прояви, така че оставете на атестационната комисия да вземе окончателно решение. Въпросната колежка говори португалски език, а в Бразилия е необходимо някой да говори местния език. Обратният въпрос щеше да бъде какво прави този, който ходи с черен костюм и вратовръзка, а не говори португалски език в Бразилия", допълни той.

Законодателството, регламентът е такъв, че наказанието, наложено във връзка с този случай, автоматически не означава, че въпросният дипломатически служител няма да отиде никога и никъде зад граница, каза още говорителят на външнотно ни министерство.  /БЛИЦ