Попълнете търсена ключова дума или фраза

Парламентът ще гласува важен закон свързан с обществените поръчки

https://blitz.bg/obshtestvo/parlamentt-shche-glasuva-vazhen-zakon-svrzan-s-obshchestvenite-porchki_news630857.html Blitz.bg София, България 04 Окт. 2018, 07:39 294 прочита 0 коментара
Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за обществените поръчки с вносител Министерски съвет. Това предвижда дневният ред на днешното парламентарно заседание, предава Фолкус. Промените са с цел поетапно въвеждане и прилагане на електронна платформа за възлагане на обществени поръчки в страната.

Предвидено е увеличение на праговете за обществени поръчки в строителството, доставките и услугите, за да се доближат до европейските стойности.

Прецизират се лицата, които са задължени да декларират лични обстоятелства при участие в поръчки. Кръгът на тези лица се свежда до законните и упълномощени представители на стопанския субект и до членовете на неговите управителни и надзорни органи. Предлагат се промени, които целят по-ефективно сътрудничество между Агенцията по обществени поръчки и контролните органи в областта на обществените поръчки.

Очакваните ефекти от приемането на закона са подобряване на системата на обществените поръчки в страната и оптимизиране работата на държавните институции.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам