Най–малко седем–осем месеца ще продължи лечението ми, още не може да се каже колко операции ще се наложат. Това сподели залятата с киселина Петя Стаевска по Нова Телевизия тази сутрин.
Тя беше категорична, че ще настоява месарят поръчител на зверското деяние Димитър Пачеджиев да бъде наказан като извършител. Той е в основата на това и не знам каква присъда трябва да има срещу човек, който убива физиката, целия ми живот, защото става въпрос не само за мен, а за децата ми, за родителите ми, за бизнеса ми. Не може да се търси отговорност само от някакви хора с промити мозъци, било то наркомани, затворници или психично болни, които плискат буркана с киселината, а от хората, които поръчват такива ужасни неща, изрази позицията си Стаевска.
Според нея е щастлива случайност, че не са засегнати очите й, което би я оставило сляпа. Човекът, който ми плисна киселината, беше по–нисък от мен и заради това останаха очите ми, обясни тя. Стаевска уточни, че много добре помни лицето му.
Още на втория месец след като се запознах с Пачеджиев, разбрах колко е лабилен и заради това непрекъснато предупреждавах приятелката си Ана, която имаше връзка с него, да се пази и да внимава много да не я залее с киселина. Той подслушваше телефона й и явно е разбрал кой е най–големия ми страх, така е решил да ме обезобрази, сподели тя.
Пачеджиев се опита да ме прегази с кола на една бензиностанция, каза от своя страна Ана. Тръгна назад, докато си вадех нещата от багажника, беше ужасно, добре, че бях с приятелка и тя ме дръпна, сподели Ана. Тя добави, че въпреки че той вече е задържан, все още се страхува. Около 9 месеца имахме връзка, от септември до началото на юни тази година. Още от пролетта взех решение, че трябва да се разделим, но той ме притискаше и заплашваше, заканваше се, че ако си тръгна от него, ще ме убие и ще ме унищожи. Казваше, че ще даде всичките си пари, за да ме ликвидира и не само мен, а и Петя. Размахваше пистолета си пред мен, беше монтирал подслушвателни устройства в телефоните ми, даже в едно бижу, което никога не свалях от врата си, сподели тя. Беше ме страх да се оплача в полицията, той непрекъснато афишираше, че има връзки и пари, добави Ана.
След заливането на Петя на Ана и минало за секунди през ума, че това може да е Пачеджиев, но не й се искало да вярва, че е "живяла с такова животно, което може да извърши подобно нещо". Ана споделя, че я е страх както за себе си, така и за двегодишната й дъщеря. Тя заявява, че ще свидетелства срещу него.
Арестуваният Димитър Пачеджиев е един от големите производители на месо в София. Фирмата му "Коко" се занимава още с търговия на едро и дребно на месни продукти.
След раздялата си с Ана Пачеджиев решил, че ще обезобрази двете жени. Така месарят бос поръчал на двама мъже да залеят с киселина не само бизнес дамата Петя Стаевска, а и приятелката й, която го изоставила. В хода на разследването антимафиотите открили и аудиозаписи, на които ясно се чували заплахите на месаря. Намерени са също доказателства, че Димитър Пачеджиев следял и записвал къде ходят и какво правят бившето му гадже Ана и нейната приятелка Петя Стаевска. По случая са събрани данни, че Пачеджиев е опитвал да вербува бивши затворници, които да залеят с киселина двете млади жени. Според информацията той предлагал между 2 и 5 хиляди лева за изпълнение на "специалната поръчка". След ареста на Пачеджиев преди 3 дни той обаче отказвал да дава всякакви показания. Все още не е открит физическият извършител на покушението, както и помагачът му, който го чакал върху мотопед наблизо. Информирани за разследването смятат, че може би вторият мъж, шофирал мотора при бягството е щял да извърши второто нападение срещу Ана седмица след първото покушение. /БЛИЦ