Умалено копие на прочутата Хеопсова пирамида построила в двора си в старозагорското село Спасово 63-годишната Мария Пейчева, за да си лекува шиповете и дископатията. След като сестра й преодоляла тежък диабет само с няколко сеанса, заприиждали пациенти с отчайващи диагнози. 66-годишна жена наскоро се спасила от неизлечимо раково заболяване, разказва "Телеграф".
Пациентката престояла само седем часа в пирамидата, а месец по-късно от раковите клетки нямало и следа. "Това е чудо и се случва веднъж на един милиард", ахнали докторите.
Учените и до днес не са успели да разгадаят загадката на пирамидите, но никой не отрича въздействието им върху човека. Предполага се, че необикновената им сила действа на клетъчно ниво и няма нищо общо със самовнушението.
Пирамидата в Спасово е висока над 2 метра, а в основата си е широка 3,4 метра. Във вътрешността й са монтирани две легла на височина 70 см от пода. Според физиците точно там се намира сечението, в което се фокусират едновременно три вида енергия - биологична, земна и космическа. /БЛИЦ