Разследващите работят по всички възможни версии, все още няма задържан за обира на 400 000 лева от мезонета на кърджалийския хотелиер. Разследването на „Обир в Кърджали, януари`2020“ се оказва сложен случай, съобщава 24rodopi.com. 

Един от заможните кърджалийци е установил, че парите ги няма на 16 януари и алармирал полиция и прокуратура. Той е собственик на един от най-оборотните хотели в Източните Родопи, който е на брега на яз. „Кърджали“. Занимава се и със строителен бизнес. Участва в няколко дружества. В свободното си време се занимава с екстремни спортове, печелел е награди.

Апаши удариха лошо бизнесмен в Кърджали!

Районна прокуратура в Кърджали образува досъдебно производство за това, че в периода от 11 до 16 януари 2020 г., в Кърджали, е извършена кражба на парична сума в размер на 400 000 лева, от апартамент в жилищна кооперация, потвърдиха новината на 24rodopi.com от държавното обвинение.

В хода на разследването е установено, че собствениците на жилището са отсъствали от дома си няколко дни, като преди заминаването си те заключили входната врата. При завръщането им в апартамента са установили кражбата на парите. От жилището не липсват други вещи или документи, допълниха от прокуратурата.

От разследващ полицай при ОД на МВР – Кърджали, под ръководството и надзора на прокурор при Районна прокуратура – Кърджали, се извършват множество активни първоначални процесуално-следствени действия, с оглед разкриване извършителя на престъплението.