Жена от Пловдив алармира за нов вид измама, на която е станала жертва. 

"Казусът е следният.

Пуснала съм в една от големите платформи за онлайн продажби няколко артикула. Включва ми се дама във вайбър, която казва, че има интерес към един от продуктите, които продавам.

Още с първото изречение ми стана странен въпросът й, но реших да продължа кореспонденцията си с нея. Дамата с охота и без допълнителни въпроси реши, че иска да купи продукта и помоли да пристъпим към следващия етап. Попита ме дали имам против да плати в "Еконт" онлайн.

Понеже не бях чувала за тази услуга, й казах ок и реших да проверя каква е в сайта на "Еконт". В този момент тя ми изпрати линк, като ми каза, че е заплатила вече стоката и трябва да си въведа номер на картата, за да си взема паричките.

Тъй като се усъмних в това, реших направо да звънна на "Еконт". От централата ми казаха, че "Еконт" никога няма да искат да предоставяме сензитивни данни онлайн и да се заплаща стока, която не е изпратена предварително. Оказах се права. Свързах се и с полицията, но ми казаха, че тези измами са непроследими, тъй като реално IP адресите са регистрирани извън България и е трудно да ги издирят.

Поради тази причина реших да дам гласност на случая тук, за да могат повече хора да се запознаят с този нов вид измами и да внимават! Не предоставяйте личните си данни и повярвайте ми, никой няма да ви плати за стока, която дори не сте изпратили!", пише тя до plovdiv24.bg. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук