Попълнете търсена ключова дума или фраза

Пловдивската Икономическа полиция удари лошо неизрядните автошколи

https://blitz.bg/kriminalni/plovdivskata-ikonomicheska-politsiya-udari-losho-neizryadnite-avtoshkoli_news712648.html Blitz.bg Асеновград, България 02 Дек. 2019, 17:52 2413 прочита 3 коментара
По разпореждане на директора на областната дирекция на МВР ст. комисар Йордан Рогачев от 12 август т.г. служители на отдел “Икономическа полиция” стартираха обстойни проверки на всички юридически и физически лица с издаден лиценз да осъществяват обучение за придобиване на правоспособност на водачи на МПС на територията на Пловдив и областта. 

Действията са част от активните мерките за гарантиране безопасността на движението и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм, като същевременно целят да се повиши квалификацията на едни от основните участници в движението. Планираните проверки, проведени съвместно с представители на ТДНАП и ДАИ, приключиха на 15 ноември и обхванаха общо 67 автошколи, 11 от които – обособени като центрове в училища.

В два офиса в Пловдив екипите са констатирали, че в присъствените списъци за лекции фигурират курсисти, които към конкретната датата са били извън страната. Пак в областния град са установени несъответствия във водената учебна документация на други две дружества, а на трето временно е спряна дейността и назначена пълна данъчна ревизия, заради липса на касов апарат.

Без осигурени кабинети за обучение са били пловдивска автошкола и друга в Сопот, а в Стамболийски е липсвало необходимото оборудване и обектът също е запечатан.

След цялостен анализ на събраната информация в отдел “Икономическа полиция” са образувани 39 преписки за проверка на събраните данни за евентуално наличие на извършени престъпления и материалите са изпратени по компетентност в районната прокуратура. От служителите на другите контролиращи институции са съставени общо 7 акта за установени административни нарушения.
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
 
 

3 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам