Жители на Белащица скочиха срещу антена на мобилен оператор, която е вдигната в частен двор в селото. От седмици на улица „Зора” антената на Теленор е обект на спорове в селото. Тя е изградена в двор на пловдивчанин, който ходил в къщата си само през уикендите и празниците.

„Имам всички необходими документи”, заяви собственикът Аргир Тасков, като допълва, че е подписал договор с мобилния оператор, като всеки месец ще взима пари за нея, пише ТrafficNews.

При изграждането на съоръжението обаче не е бил питан абсолютно никого от съседите, а оказва се, че то и без нужните разрешителни от община „Родопи”.

Хората смятат, че антената им влияе на здравето, като ги облъчва. Тя излязоха на импровизиран протест днес, като там присъства и кметицата на селото Цветанка Читакова. Тя заяви, че антената е незаконно поставена, след като от Община „Родопи” с отказали на мобилния оператор.

Тя показа становището на администрацията, в която изрично е записано, че нежилищни съоръжения  и инфраструктура не могат да бъдат в жилищни сгради в подобни вилни зони, а в отделни поземлени имоти.

 На този етап официално становище от страна на мобилния оператор по казуса няма. Не е ясно и дали от администрацията ще постановят премахването на антената.