Роднините на починалата в болницата в Сливен 15-годишна Зейнеб се заканиха да съдят до дупка лекарите, които смятат, че са виновни за трагедията, която ги почерни.

Kaкто вече стана ясно, момичето изпаднало в клинична смърт на 20 юни сутринта, преди да му бъде направено изследване на скенер в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Въпреки реанимацията, продължила 42 минути, пациентката е издъхнала. От прокуратурата потвърдиха, че й е извършена аутопсия от патоанатом, с участието на хирург. Тя е приключила със заключение „дифузен апандецит“.

Вчера имаше напрежение пред болницата в Сливен. Близки и роднини на починало 15-годишно момиче поискаха среща с ръководството на лечебното заведение и се опитаха да нахлуят в сградата. На мястото имаше много полицаи, които въдворяваха ред.

Скандал! Лекар от болницата в Сливен разкри защо умря 15-г. Зейнеб!

"Той ми каза, че има лекарско забавяне и всеки ще си понесе последствията", каза пред bTV чичото на Зейнеб - Веселин Георгиев. Той беше единственият от семейството й, допуснат да се срещне с д-р Хрисант Хрисантов, заместник-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"- Сливен.

"Помолих го най-учтиво да слезе при протестиращите и да им каже и на тях. Имаше и полицаи. Благодарение на началника на сливенската полиция се срещнах с г-н Хрисантов", добави почерненият родител.

"Настояваме за справедливост. Каквото и да се направи, детето няма да се върне. Трябва да има съд за този, който ни погуби детето! Оставки веднага! Ще ги съдим! Ще ги гоним до дупка!", закани се адвокатът на семейството на починалата Зейнеб.

Момичето беше погребано вчера.