Два недвижими имота, собственост на петричкия бизнесмен Костадин Хаджииванов-Коце Маца, са обявени за публична продан от частния съдебен изпълнител Шукри Дервиш. Двата поземлени имота се намират в землищата на селата Дрангово и Самуилово и се водят по документи на фирма „Рондиа“ ЕООД. Дружеството негласно се управлява от мултимилионера от Петрич и бивш клубен собственик на ФК „Беласица“ Костадин Хаджииванов, популярен в страната и като Коце Маца. В момента „Рондиа“ ЕООД се управлява от Антон Атанасов Илиев, който е определен от ЧСИ за пазач на двата поземлени имота и оказване на пълно съдействие при прегледа им на евентуалните купувачи, уточнява struma.bg.
Единият имот се намира в село Дрангово в местността Болницата. Интересното е, че един от съседите по имот на тази нива е сегашният кмет на село Дрангово Ангел Илиев Балтаджиев. Обявената първоначална цена на поземления имот, определена от ЧСИ Шукри Дервиш, е 43 436, 25 лв.

Другата нива се намира в землището на село Самуилово и е с площ от 28 299 декара. Намира се в местността Гохче, като наддаването за нея ще стартира от цена 18 252 лв. Върху двата поземлени имота, собственост на длъжника „Рондиа“ ЕООД, има вписани две възбрани в Районен съд – Петрич, в службата по вписвания. Те са в полза на взискателите – „Калабак 2000“ АД и фирма „Османов 1“ ЕООД.

Въпреки слуховете, че петричкият бизнесмен се издирва от Интерпол, той е свален от отчетите му и според очевидци е идвал няколко пъти в родния си град. Това е ставало, когато баща му Страхил бе болен и лежа в петричката болница. Бизнесменът е правил срещите с баща си в района на здравното заведение, без да се притеснява, че може да бъде задържан с полицейска заповед. Прескачането му до Петрич е станало възможно, защото той живееше в Солун и пътят до южния град не му отнемало много време. Петричани коментират, че той полага не само грижи за родителите си, но и за децата си от трите брака.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!