Днес с военни церемонии 30-годишният младши сержант Георги Линков бе погребан в Плевен, а 37-годишният старши сержант Николай Димитров - в родното му село Полско Косово, Русенско.
Организацията на траурната церемония за загиналите започна още вчера. Тя бе организирана по военен устав, а до гробищния парк в последния им път починалите са били придружени от военен караул. Двамата военни бяха погребани с военни почести и салюти.

В Пета механизирана бригада в Плевен пък започна служебна проверка на тежкия пътен инцидент във вторник край града, при който загинаха двамата военнослужещи, а трима бяха тежко ранени. Петимата военнослужещи са се връщали от занятие на полигона в село Николаево с личен автомобил "БМВ" с плевенска регистрация. От командването на бригадата обаче са категорични, че използването на лични превозни средства при изпълнение на служебните задължения е абсолютно забранено. Проверката, която трябва да приключи до утре, ще установи защо е допуснато нарушение на забраната.

Двама от пострадалите при катастрофата все още са в тежко състояние. Това са 20-годишният редник Лъчезар Маринов, който е бил зад волана на БМВ-то, и 25-годишният ефрейтор Метин Реджепов. Те са прехвърлени от Военна болница в Плевен да се лекуват във ВМА в София. Третият пострадал - 21-годишният ефрейтор Боян Иванов е във Военната болница в Плевен с по-леки контузии. /Георги Стоянов, БЛИЦ