Адвокатът на 19-годишния Владислав Владимиров, който е обвинен за извършеното на 8 март в Перник жестоко убийство на 15-годишния Алберто Иванов поиска от съда клиентът му да получи мярка "домашен арест".
Според адвокат Ангел Златков чистото криминално минало била основна предпоставка соченият за убиец Владимиров да си седи вкъщи. Не е имало никакво запалване на жертвата, а е съществувал само опит за палеж, твърди Златков. Той каза пред журналисти, че клиентът му е заявил пред съдия, че жертвата многократно го е малтретирала, когато двамата приятели са ходили по дискотеки. Според защитника родителите на обвиняемия не са знаели, че в къщата им е извършено престъпление. В крайна сметка Софийският апелативен съд потвърди решението на Пернишкия окръжен съд и остави Владимиров в ареста. Темида сметна, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но предвид жестокостта на престъплението и опитите на убиеца да прикрие извършеното, сметна, че на обвиняемия трябва да бъде наложена най-тежката мярка "Задържане под стража".
БЛИЦ припомня, че 19-годишният строителен работник от Перник закла със секира свой 15-годишен приятел.
Касапницата се разиграла в Перник на 8 март рано сутринта. Убитият Алберто Йорданов и 19-годишният му палач Владислав Владимиров били заедно на рожден ден на техен общ приятел на 7 март. След купона Алберто не се прибрал и майка му подала сигнал в полицията. Тийнейджърът бил обявен за местно издирване, след което полицията заподозря Владимиров, който заведе ченгетата до мястото, където бе заровил трупа.
Милан Николов, БЛИЦ