Политикът от "Атака" Илиан Тодоров публикува статия посветена на международната обстановка в личния си профил в социалните мрежи. Публикуваме я без редакторска намеса.
В исторически план сме свидетели на операции под „фалшив флаг”, използвани като претекст за войни, в шпионажа, политическите кампании, бизнеса, и не на последно място в терористичните операции. Операциите под „фалшив флаг” се извършват под прикритие в продължение на векове. През годините са били използвани като средство в преследването на цели и интереси от различни правителства, корпорации и други организации. 
***

През 1953г. в Иран се провежда съвместна англо-американска операция на Ми-6 и ЦРУ. Последните извършват операция под фалшив флаг с цел свалянето от власт на Мохамед Мосадик. През 1954г. Израел организира бомбени атентати в Кайро (Египет) срещу американски и британски цели, с единствената цел да създаде напрежение между Запада и Египет. Израел признава отговорността за тази операция чак през 2005г. През 1962г. Генералният щаб в САЩ изготвя план за операция под фалшив флаг, чиято цел е намирането на претекст за нападение срещу Куба. Американците планират отвличане на пътнически самолет, потопяване на американски кораб, изгаряне на реколтата, а за всичко това да бъдат обвинени кубинците. Според редица теории и доказателства, атентантите от 11 септември, 2001г. в САЩ насочени срещу „кулите близнаци” и Пентагона също са продукт на операция под фалшив флаг. В книгата на американският режисьор, сценарист и продуцент – Оливър Стоун озаглавена – „Премълчаваната история на САЩ” изобилстват исторически факти относно операциите под фалшив флаг организирани и инспирани от администрацията на САЩ.
***
Днес на 10.04.2017 не се е променило абсолютно нищо. Според в.”Таймс”, на днешната среща на Г-7, британският министър на външните работи Борис Джонсън ще предложи на останалите страни членки налагането на нови санкции срещу Русия заради подкрепата на Москва към демократично избрания сирийски президент Башар Асад. Официалната причина – химическата атака над цивилни в Хан Шейхун.
***
Нови санкции срещу Русия, разбира се без назначаване и резултати от международно разследване. Въз основа на една „празна дума” от страна на американската администрация. Заради „False flag”, че въоръжените сирийски сили воюващи срещу терористичните организации Джабхат ан-Нусра – клон на Ал-Кайда в Сирия и „Ислямска държава” и нейните проявления, били използвали химически оръжия срещу цивилно население. Без доказателства, преки или косвени. Асад е виновен, да бъде наказан Путин! „Хроники на една предизвестена смърт” по Габриел Мария Маркес!
***
Без да се споменава факта, че с ударите на Пентагона срещу военно въздушната база Шайрат, се утежнява битката на войската на Асад срещу тероризма. Срещу онзи същият тероризъм, с който ни плашат и промиват мозъците повече от десетилетие. Борбата с международният тероризъм остава едно празно и лишено от реално съдържание клише, нищо повече от отвращаващо „лого” изобразяващо най-гнусните двойни стандарти.
***
Използвал ли е Асад зарин срещу цивилни в Хан Шейхун, реални доказателства няма! Какъв би бил интереса на един прекалено опитен политик като Башар Асад да извърши подобна глупост, още повече след затопляне на отношенията му със САЩ? 
***
Къде остана презумцията на англо-саксонската правна норма за невинност, преди доказване на противното? В чл.6, ал.2 от Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи се твърди : „Всяко лице, обвинено в криминално престъпление, се счита за невинно до доказване на вината му в съответствие със закона”. Къде остана също и чл.11 на Всеобщата декларация за правата на човека по традиция от френската Декларация за правата на човека и гражданина, гласяща че в Наказателния процес - презумпцията за невиновност има най-голямо приложение? Защо без разследване и дело осъдихте Башар Асад и искате да налагате нови санкции срещу Русия? Срещу над 140 милиона православни християни! Да ги осъдите без разследване и съд. Борис Джонсън разбира се няма да ни отговори.
***
Защо няма повдигнато дело за военно-престъпления срещу Башар Асад от страна на съда в Хага? Да не би защото има официално становище от страна на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), според която Сирийското правителство е унищожило още през 2013г. цялото си оборудване за производството на химически оръжия? Или защото международната организация ОЗХО твърди, че Сирия не разполага с химически оръжия още от 2015г.? И ако Асад не разполага с химически оръжия, то как би могъл да използва подобни за атаката в Хан Шейхун? Не според мен, а според ОЗХО.
***
Няма отговор и защо жидовска Англия (по думи на Иван Вазов) иска да накаже една православна държава водеща война с тероризма? Поне отговора не е официален, но ние знаем!