"Политически диалог отдавна няма. Снимките с премиера Борисов не носеха политическо послание, видя се, че всеки може да стигне до премиера. Проблемът е какъв точно стил на живот има премиера, за да позволява такива снимки. НСО не може да опази премиера от собствения му личен живот". С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 политологът Христо Панчугов. 


Политологът Христо Панчугов

"Човекът, снимал Бойко Борисов в тази поза значи, че или хората от НСО са го снимали, дали събират данни за охраняваните лица или ги охраняват. Другото значи, че някой близък до премиера в интимните моменти, го е снимал, но е интересно с какъв интерес. Това е само напомняне", отбеляза той.

 
"Това просто ще остане в публичното пространство. Няма да произлезе нищо от този запис.

Най-големият проблем, който аз виждам е разпада на институциите. Това е поредното разсейване от голямата тема", заяви гостът.
 
"Нито българският премиер нито министрите са отрекли твърденията на Божков, нито една институция не се занимава с неговите доказателства.  

Разговорът е за снимките, за други неща е, голямата драма е, че има конкретни твърдения от източника", сподели политологът.
 
"Всички останали теми, с които се занимаваме са димна завеса за темата. Политическият разговор е дали имаме или нямаме политически институции, можем ли да приемем такъв премиер, има ли отношения той с бизнесмени, който използват държавата да си решават лични проблеми", допълни той.
 
"Президентската институция се обезсмисли тотално, единствено виждаме размяна на обвинения между премиера и президента.  След като налагаше вето, после не продължаваше със стъпките си.

Големият проблем с президентската институция е, че виждат в това как нещо, което да помпа техния имидж. Ползва се с голямо доверие заради мажоритарния вот, дава им усещането за голяма значимост", коментира Панчугов. 
 
"Президентът няма истински контрол върху българските служби, но има право да получава информация от тях.

Пламен Узунов следва да бъде отстранен, ако се докаже вината му. Това повдига въпроса за липсата на професионализъм в институциите, редовната смяна на генералите в НСО, отдавна е по-важно да си лоялен и верен, отколкото да си смислен професионалист. Все още не знаем как изглежда като политическа инициатива свалянето на доверието от правителството.

Радев и скандалите около жена му показват, че е част от същата схема", завърши Христо Панчугов.