Сигнал за изоставен багаж затвори автогарата в Шумен. Районът е отцепен от полицията, към момента е преустановена и продажбата на билети за София и Варна, съобщава БНР.

Сигналът за изоставения багаж в района на автогарата в Шумен е бил подаден около 21 ч. снощи в оперативната дежурна на МВР. Веднага на място бяха изпратени няколко полицейски екипа и екип на шуменската пожарна. 

Касиерките на двете големи автобусни компании бяха помолени от полицията да напуснат незабавно офисите си. И към момента е преустановена продажбата на билети по направленията от Шумен за София и Варна.

От МВР са предприели всички необходими мерки за да осигурят  безопасността на  преминаващите граждани и автомобили в района. 

Пътниците на едната от фирмите, която има автобус за София в 23 часа и 45 минути бяха отведени от касиерката на отдалечено място от секторите на автогара Шумен, където се качиха на автобуса за София. 

Екип на Специализирания отряд за борба с тероризма е пристигнал от Варна, за да провери изоставения багаж на автогарата в Шумен.