Поредната рокада на служебния кабинет, воден от Стефан Янев, вече е факт. БЛИЦ припомня, че още във вторник стана ясно, че правителството, назначено от президента Румен Радев, ще прави нови промени по високите етажи на властта

Правителството прие решение за освобождаването на Атанас Темелков от длъжността председател на Държавна агенция „Електронно управление“ и за назначаването на този пост на Красимир Симонски. Това съобщи правителствената информационна служба, след заседанието на Министерския съвет.

Темелков е освободен предсрочно по негово искане. 

Красимир Симонски е инженер по специалност „Изчислителна техника“ от Техническия университет-София. Доктор е на науките на БАН. От 1991 г. до 2002 г. е заемал длъжността директор компютри и комуникации в Американския университет в Благоевград. В периода 2007 г. – 2009 г. е бил заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения с ресор „Информационни технологии“. От началото на 2013 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ до назначаването му за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция „Електронно управление“.