Три състезания и невероятни емоции за всички донесе поредната Световна купа по ски алпийски дисциплини, която се проведе от 24 до 26 януари в Банско.

В продължение на три дни българският топ курорт за седми път прие елита при дамите в този атрактивен спорт. 57 състезателки от 14 нации дойдоха под връх Тодорка, които направиха две спускания и един супергигантски слалом. Хиляди фенове бяха свидетели на най-значимото спортно събитие за годината в България, станало възможно благодарение на подкрепата на Fibank (Първа инвестиционна банка).

Американката Микаела Шифрин спечели "Супер Г" валиден за световната купа. Лидерката в генералното класиране за Световната купа постигна победа №66 в кариерата си на това ниво и си тръгна щастлива от България с общо 250 точки.

Традицията победителите от стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско да имат брандирана своя кабинка от лифта бе продължена и тази година. Микаела Шифрин заяви, че е впечатлена от уважението към нея от домакините на Световната купа в Банско.

„За пореден път се справихме перфектно със сериозното предизвикателство, каквото е Световната купа по ски“, коментира Цеко Минев, Председател на БФСки.

„Интересът към стартовете в Банско е изключително голям, което е огромно признание и кредит на доверие за нас. 200 представители на медии от над 10 държави отразяваха събитието в цял свят, а в зоната на състезанията имаше над 30 000 зрители в трите дни.“, добави Цеко Минев, който е основен акционер във Fibank.