Министрите от новото служебно правителство едва дочакаха церемонията по встъпването си в длъжност, за да оседлаят служебните коли на НСО, забеляза репортер на БЛИЦ.
 

Новите временни "звезди" на властта поеха към жилищата си с мерцедеси и БМВ-та със сини буркани. Икономическият министър Седларски и колегата му от здравното министерство Илко Семерджиев бяха едни от първите, които се възползваха от уютните кожени кресла, предоставени от комфортните лимузини. Техните колеги от новия кабинет "Герджиков" също последваха примера им, за да достигнат до панелките си с държавните автомобили, въпреки, че те не са избирани от народа, а са назначени.

Припомняме, че през април 2016 година кабинетът Борисов взе решение, с което НСО да не обслужва Министерски съвет. Това обаче явно е пренебрегнато от новите министри. 
 
Единствените, които бяха забелязани да се придвижват пеша към кабинетите си, бяха финансистите Владислав Горанов и Кирил Ананиев. За разлика от другите министри те се придвижиха на собствен ход до ключовото държавно ведомство, забеляза репортерът на БЛИЦ.
 
Тепърва ще видим дали новите министри ще вършат работата, за която получават държавна заплата или ще ползват само облагите, които получават от данъкоплатците.