Председател на изборна секция в столичното училище 104 ОУ „Захари Стоянов” изкара в дрямка изборния ден днес, а на първи тур е забъркала сериозни гафове с протоколите. Тя е допуснала грешки в някои от тях, а други се е опитала да укрие.

За това алармираха членове на секцията, които са възмутени от поведението на своята шефка Мая Милованова, пише TrafficNews

Заради нейните гафове секцията приключила работата си часове след края на изборния ден и предаването на протоколите в зала "Арена Армеец" се проточило до сутринта.  

Заради направените от Милованова нарушения при вота на 27 октомври е подаден сигнал до Централната избирателна комисия в началото на седмицата с настояване тя да бъде сменена. Уведомена била и партията, която излъчила Милованова, за да пратят по-адекватен представител. Това разказа пред екипа ни жена, която е член на въпросната секция.  

„Мислехме, че ще бъдат взети мерки. Молбата е подадена от името на цялата секция и всички стоят зад това мнение. За съжаление обаче в събота видяхме, че тя отново е тук”, разказа жената, чиято самоличност няма да разкрием по нейно желание.

Освен че Милованова била оставена като председател на секцията, тя продължавала да се държи по същия начин.

„Тя и днес си спа. Ние не и позволяваме да се доближава до никакви важни документи, защото не ни се нощува тук”, сподели жената, подала сигнала.

Като цяло изборният ден в София преминава без скандали за тежки и масови нарушения. От Общинската избирателна комисия съобщиха за постъпили около 40 сигнала към 18 часа. Повечето от тях обаче са за пропуски в работата на секциите като забравен да се откъсне отрязък от бюлетината или че при пускане в кутията бюлетината се е отгърнала и се е видял вотът. 

Сред по-сериозните сигнали са за фалшиви пълномощници и опит за купуване на гласове в ромската махала на столичния квартал "Филиповци", обясни председателят на ОИК Полина Витанова.

Дошлите да пуснат бюлетини и на балотажа избиратели заявиха, че днес не е имало никакви опашки и всичко е било много спокойно. 

„Направи ми впечатление, че почти няма млади хора. Това е много страшно, защото те трябва първи да гласуват и да искат промяна”, сподели една от дамите, която току що излезе от избирателна секция в район "Гоце Делчев".

На въпроса за ниската избирателна активност повечето софиянци са категорични, че хората вече не вярват в обещанията от предизборните кампании на кандидатите.

Към 17,30 часа до урните бяха отишли 33,34% от гласоподавателите в София. По данни на ОИК - София правото си на глас са упражнили 354 906 избиратели.

Най-висока е избирателната активност в районите “Панчарево” - 39,13% и “Триадица” - 38,04%. А най-малко са отишлите да гласуват в районите “Кремиковци” - 23,63% и “Връбница” - 27,75%.

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!