Подкрепа от БСП, която те сами предложиха - ще я вземем, от ДПС, ако има такава - ще я вземем. Това каза за Нова тв Николай Хаджигенов, избран за депутат от Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

"В политиката лъжата е начин на живот. В моя живот за лъжите се лежи в затвора. Различни светове са просто", каза още той.

Политическото гробище е пълно с опитни и незаменими хора, коментира той вътрешния спор между него и другите участници в коалицията Татяна Дончева и Мая Манолова.

„Те цопнаха в една голяма кална локва“, коментира Хаджигенов и обясни, че са коментира негово изказване без да са го чули и в крайна сметка той се е оказал прав. Адвокатът обясни, че „Изправи се! Мутри вън!“ са вкарали хората от площада в Народното събрание и ще направят прозрачни отношения там.

По повод въпроса дали трябва да се отиде към нови избори или да се направи опит за съставяне на правителство в рамките на новия парламент, Хаджигенов коментира: „Ще се явяваме на избори, докато си наместим резултата, за да махнем мнозинството на ГЕРБ? Каква е разлика между нас и ГЕРБ тогава?“

"Ние ще подкрепим политики. Ако демокрацията работи както трябва, хората трябва да нямат значение. Естествено, те имат значение, но не чак такова", уточни политикът и добави: "Ние засега не обсъждаме имена, Слави и партията му мълчат".

Запитан ще бъде ли представител на новите формации председател на парламента, той отвърна: "Би трябвало протестните партии да изберат председател от тях. Ние представляваме протеста в неговите различни проявни форми".

Хаджигенов коментира и какво ще стане с втория мандат, ако първият възможен не получи подкрепа и "Има такъв народ" има опция да предложи правителство. "Смятам, че те биха предложили правителство, разумно е. Слави е събрал умни хора, част от тях са експерти и ги познавам лично", каза той.

"Обединението между политиците, които представляваме хората, е много важно", добави политикът и добави, че, ако Слави се обърне към него, ще му предложи имена на експерти и участници в правителството.