Попълнете търсена ключова дума или фраза

Притеснителни новини за честите аварии в АЕЦ "Козлодуй"

https://blitz.bg/obshtestvo/pritesnitelni-novini-za-chestite-avarii-v-aets-kozloduy_news712653.html Blitz.bg

От АСЕП са обезпокоени от повишената аварийност на съоръженията на атомната централа

София, България 02 Дек. 2019, 17:20 4256 прочита 16 коментара
От Асоциация свободен енергиен пазар (АСЕП) са обезпокоени от зачестилите случаи на аварийност на съоръжения на АЕЦ "Козлодуй" през последното шестмесечие на годината.

Извънредни новини: Има авария в АЕЦ "Козлодуй"!

"Кратка хронология показва четири случая на непланово изключване на оборудване - на Шести блок на 3 юли тази година, последвано от изключване на две циркулационни помпи на 1 август, на Пети блок на 16 ноември и изключване на генератора на Шести блок през настоящата седмица. Това пишат от АСЕП в писмо, адресирано до председателя на Агенцията за ядрено регулиране Лъчезар Костов и до ръководството на АЕЦ "Козлодуй".

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" спря

"Не считаме за нормална ситуация с толкова честа аварийност на съоръжения на атомната централа. Още повече, това са най-големите генерационни мощности в националната електроенергийна система, които осигуряват основна част от базовия товар и влияят върху системната сигурност", пишат от АСЕП в писмото.

Извънредни новини от АЕЦ „Козлодуй” след вчерашната авария

От асоциацията искат да получат информация за причините, поради които се налага непланово изключване на мощности, както и анализ на докладите от четирите събития и извършената планова ремонтна програма на атомната централа.

"От сайта на Агенция за ядрено регулиране е видно, че по повод на аварията от 03.07.2019 г. е назначена и Комисия за анализ на събитието, като се надяваме да са налични и резултати от работата й", допълват от АСЕП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

16 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам