Военно-окръжна прокуратура е разпитала всички от колата на НСО, участвала в тежката катастрофа на входа на Аксаково, при която загина един човек, а други двама бяха ранени.

Това обяви подполковник Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен, който допълни, че продължават следствените действия и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита и свидетели. Екипът от Сливен пристигна във Варна. 

Разпитани са четиримата участници в катастрофата с кола на НСО - шофьорът, бившият премиер Кирил Петков, неговото пресаташе и охранител на Петков. 

Днес предстои да бъдат разпитани свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи подполковник Георги Василев.

Вече е назначена автотехническа експертиза, която да докаже кой с каква скорост се е движил и да се разследва инцидента. 

"Разпитани са и четирите лица, които са пътували в автомобила на Националната служба за охрана.

Още снощи, незабавно след приключване на огледа на местопроизшествието, лично от военния прокурор в град Варна. Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали на произшествието незабавно, след като то е станало.

Доколкото знам разрешената максималната скорост, е около 60 км в час в този участък на пътя, преди навлизане в населеното място - град Аксаково. 

С каква скорост са се движили двата автомобила ще стане ясно след събиране на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза, която ще даде отговор за механизма на настъпилото ПТП и евентуално кой от водачите, какви действия е предприел точно преди настъпването на катастрофата", обясни подполковник Василев пред БНР-Варна.

Тежко пострадалата 58-годишна жена е в интензивно отделение във Варна. Красимира Иванова, съпруга на загиналия водач, има множество травми.

Тя все още е на командно дишане, но вече е стабилизирана и към момента прогнозата за състоянието й е оптимистична. Това съобщи д-р Валентин Власаков, началник на отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в болницата.

Има тенденции за подобрение на състоянието й, добави медикът. "Състоянието остава сериозно, но в момента директна опасност за живота й няма", каза още той.

През нощта са й направили няколко операции - една коремна и една от страна на ортопедите в болницата, допълни д-р Власаков.