Моята държава, Република България, пълноправен член на Европейския съюз щяла да бъде „допусната“ до Шенгенското пространство, но само до т.н. „въздушен“ Шенген. Смятам, че съм интелигентен човек, но тази „новина“ ме изкара от релси, заяви ректорът на УниБИТ проф. Стоян Денчев, цитиран от "Епицентътр".

"Що за простотия е това предложение? Да не би някой австрийски политически стрелец да прави опит да стреля по българското самочувствие с … „въздушна“ пушка, за да пробва нашето прословуто търпение ?!! 

Та ние не сме аборигени, за да получаваме такова унизително подаяние!

А освен това като постна гарнитура подаянието е подплатено с настояване да приемем обратно от Австрия бежанци от Сирия и Афганистан! Защо бе джанъм? Та тези нещастни хора никога не са изявявали желания да пребивават в нашата страна. И да ги доведете тук, те пак ще избягат на Запад. За тях обетованата земя беше и си остава Западна Европа – Германия, Италия, Франция, Белгия, Австрия .…! 

За разлика от горещата покана от  г-жа Меркел, аз не си спомням някой от България да ги е канил у нас. Това е вопиюща простотия, но както и да ...", отбелязва той.

"Важното е, някой от управляващата сглобка да не припознае тази глупост и вкупом некоалицията да се съгласи да влезем във „въздушния“ Шенген.

Защото България не е „въздушен“, а пълноправен член на общото Европейско семейство и всяко половинчато решение в тази насока ще е обида за нашите деди, за нас самите и за нашите деца.

Вярно е, че ние сме търпелива нация, но нищо не ни пречи, хей така, защитавайки националния си интерес да блокираме всички възможни колективни решения на Европейския съюз, докато този Европейски съюз, не признае, че като част от него, сме не по-малко равни на всички други европейски народи!", заявява той. 

"А иначе, сега пиша тези няколко реда от Виена – столицата на европейския лукс. Хората тук са добри и добре живеят. А и не мразят българите! Пустите политици … и техните, а и нашите …?

Отговорът е един – на доброто с добро, на лошото с лошо !!!!", посочва в заключение проф. Денчев. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук