Няма особени индикации за тежки и продължителни мъгли. Мъглата задържа мръсотия и ако 2-3 дни се задържи - въздухът би бил много мръсен.


Това коментира пред bTV проф. Георги Рачев по повод качеството на въздуха с идването на студените месеци.

"Антициклонът ще се задържи доста дълго време - до петък", отбеляза климатологът.

Той потвърди, че тази седмица ще е по-топло. Събота очакваме отново намаляване на температурите. Отново другата седмица след вторник ще има покачване, вятърът ще утихне.

Затоплянето ще продължи до събота на обед, когато ще нахлуе въздух с полярен произход. Неделя, понеделник и вторник температурите отново ще бъдат по-ниски, след което идва затопляне и то в последните дни на октомври и първите на ноември, обясни проф. Георги Рачев.

На места в края на октомври и началото на ноември ще се радват и на 21 градуса. Процесът ще започне от запад на изток, във Варна ще закъснее, но и там температурите ще стигне до 21 градуса. По думите му тази седмица в неделя започва захлаждането, в следващите дни и сутрешните температури вече ще са по-ниски - до 2 градуса.

"До края на месеца и началото на следващия това топло време. Валежите са малко. Не се очакват големи валежи. По по-високите места е възможно да се появят и първите слани. ", посочи той.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!